Azure Automation Hybrid Worker Install On-Premise

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

  Merhabalar bu yazımızda Azure üzerinde var olan Automation Account’a On-Premise bir bilgisayarı nasıl dahil edeceğimizi öğreneceğiz. Azure Hybrid Worker nedir ? Kısaca bahsetmek gerekirse Azure üzerinde Automation Runbookları on-premdeki yapınız da çalıştırabilmek için bazı konfigürasyonlar yapmalısınız.

  Bunların başında runbookları çalıştırmak istediğiniz cihazları Microsoft Monitoring Agent yardımı ile clouda, bir ve ya birden fazla grupta toplamalısınız. Detaylı olarak Azure Automation ile ilgili makalelerim gelecektir şimdi nasıl yapıyoruz kısmına geçelim. Öncelikle Azure hesabımız ve hesabımız da Azure Automation Account bulunması gerekiyor.

 

Azure hesabımıza giriş yapıyoruz More Services kısmından arama bölümüne “Log Analytics” yazıyoruz.

 

 

Burada karşımıza Azure Automatin hesabımız ile oluşlan workspace görüyoruz tıklayarak devam ediyoruz.

 

OMS Workspace tabında, OMS Portala geçmek için OMS Portal iconuna tıklıyoruz.

 

 

 

Sol taraftaki menüden, Solutions Gallery bölümün de Automation Hybrid Worker Solution buluyoruz.

 

 

 

Automation Hybrid Worker’a tıkladığımızda şağıdaki gibi bir ekranla karşılaşacağız bur ekrandan biraz bahsedelim. Arkadaşlar aşağıya doğru ilerlediğimizde Microsoft Monitoring Agent kurulumunu göreceğiz. Kurulumu gerçekleştirdikten sonra aşağıda ok ile gösterdiğim üstteki path de ilgili ürünün yani Hybrid workerin powershell modülü bulunuyor. Örnekte belirtilen dosya yoluna gidip yine örnekte belirlenen şekilde modülü import edeceğiz ve alttaki powershell komutu ile worker grubumuzu oluşturup bilgisayarımızı dahil edeceğiz. Eğer modülü import etmezseniz “Add-HybridRunbookWorker” komutu calışmayacaktır. Ok ile gösterdiğim ayarlar butonuna tıklıyoruz.

 

 

Ayarlar butonuna tıkladığımızda Hybrid Worker için ve ayrıca OMS Log toplamasına yarayan Microsoft Monitoring Agent kurulum dosyasını windows için indireceğiz. Ayrıca buradaki Workspace ID,Primary key gibi parametreleri kurulumda kullanacağız.

 

 

 

 

 

Evet kurulu dosyamızı açtık bizim için Azure Log Analytics bağlanması yeterli kutu içerisine aldığım seçeneği işaretleyip devam ediyoruz.

 

 

 

Burada yukarıda bahsettiğim kurulum anında gerekecek parametreleri Agent indirdiğimiz sayfada bulabilirsiniz. Workspace Id ve Primary keyimizi giriyoruz.

 

 

Kurulumumuz başlamış durumda.

 

 

Kurulumumuz bittiğine göre artık PowerShell ekranını açıyorum ve bilgisayarımı Azureda bir gruba dahil edeceğim. Yukarıda agent indirirken bahsettiğim üzere ilgili dosya yolunda aşağıdaki  gibi modülümü import ediyorum.

 

 

Bu aşamadan sonra artık powershell komutumu yazmaya başlayabilirim. Fakat kullanacağımız parametreleri Azure üzerinde nerede bulacağımıza bir bakalım. Burada agent kurulumunda cihazı agent yardımı ile hesabımızla haberleşecek şekle getiriyoruz.  Automation hesabımıza eklemek için farklı parametreler kullanacağız. İlk olarak menüden automation yazarak arama yapıyoruz ve hesabımızı buluyoruz.

 

 

Hesabımıza tıklıyoruz ve devam edıyoruz. Sağ taraftaki menüden Key bölümüne geliyoruz ve onun solunda URL,Primary Access Key kullanacağımız parametrelerdir.

 

 

 

PowerShell konsolu Administrator olarak çalıştırıyoruz ve aşağıdaki şekilde kodumuzu düzenliyoruz. Url parametresine yukarıdaki URL, Key parametresine yukarıdaki keylerden birini yazıyoruz ve GroupName parametresine Azure tarafında oluşacak grubun ismini veriyoruz.

 

 

Tekrar Azure portalımıza gelerek grubumuzun oluştuğunu ve üye sayısını görebiliriz.

 

 

Bir sonraki makalemiz de görüşmek üzere. Hoşcakalın!

 

Ercan ESE

Consultant

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Bir Cevap Yazın

Find NULLED WordPress Themes and Plugins at NulledHub.net